Anika

Anika

OrthopedagoogHoi, ik ben Anika! Vanaf september 2019 ben ik met veel plezier bij Kiyoco werkzaam als orthopedagoog. Ik ben gecertificeerd Rots en Water-trainer en heb ook de basisopleiding cognitieve gedragstherapie afgerond.

In de behandeltrajecten zet ik mijn nieuwsgierigheid in om een jongere ├ęcht te leren kennen en samen tot een mooi plan te komen. Essentieel daarbij is dat er veiligheid en verbinding ontstaat: pas als jij je vertrouwd genoeg voelt, gaan we aan je doelen werken. Dat doen we natuurlijk niet alleen door te praten, maar juist door te doen. Ik sta klaar om bijvoorbeeld met een jongere hard te lopen, spelletjes te spelen, te tekenen, of zelfs muziek te maken. Mijn kracht ligt daarbij in creativiteit: ik vind het leuk om met de jongere uit te puzzelen wat bij diegene past, en daar in de behandeling samen vorm aan te geven.

Ik werk graag met elementen uit de (positieve) cognitieve gedragstherapie. Daarbij leer je onder andere hoe je beter met je problemen om kunt gaan, bijvoorbeeld door anders na te gaan denken. Maar ik gebruik ook met net zoveel enthousiasme andere werkvormen wanneer die beter bij iemand aansluiten.

Naast behandeltrajecten kun je mij bij Kiyoco tegenkomen bij de diagnostiektrajecten. Ook daarbij puzzel ik graag met je mee om uit te zoeken wat er nodig is om je verder te helpen!

Heb je een vraag? Stuur me dan een mailtje